Какво е Google My Business и с какво ни помага

Google My Business е безплатна и лесна за използване платформа за фирми и организации, чиято цел е ефективно управление на тяхното присъствие в търсачката на Google, както и в Google Maps. Чрез използването на Google My Business можете да осигурите информация за вашия бизнес и да помогнете на настоящите и потенциалните си клиенти да ви откриват много по-лесно в онлайн пространството. Потребителите имат възможността с един бърз прочит да открият информация за дейността, която упражнявате, Вашите актуални адрес, телефонен номер и работно време. Също така можете да приложите снимки на сградата, в която се намира офисът ви, както и снимки на екипа ви. Така всеки, който напише името на бранда ви в търсачката, ще види кратка и стегната презентация на най-важното за вас. Едно от най-големите предимства на този Google инструмент е, че с негова помощ може да увеличите трафика към вашия сайт. Google My Business е напълно безплатен и единственото изискване за използването му е да да имате физическо взаимодействие (очи в очи с клиентите ви), което означава, че бизнесът ви не трябва да бъде изцяло онлайн.

Много хора използват Google по няколко пъти на ден, за да открият информация, която да улесни ежедневието им или да отговори на техните въпроси. Именно Google My Business може да бъде пресечна точка между вас като тепърва стартиращ или вече установен бизнес и потенциалните ви клиенти, защото потребителите имат възможността да разберат за Вашия бизнес и да се запознаят със сайта ви. В следващите редове представяме основните предимства на този Google инструмент.

На първо място е възможността клиенти, които вече са ви гласували доверие да оставят коментар за продукта или услугата, която предлагате. По този начин всеки следващ потребител, който потърси бранда ви или случайно попадне на него би могъл да се превърне в потенциален клиент на база обратната връзка на вашите лоялни клиенти. Обратната връзка от клиенти е една от най-големите сили за всеки бизнес, но много често не се използва по правилния начин. Винаги трябва да имате предвид, че при колебание от страна на потенциален клиент, той би се доверил на отзиви от хора, които вече лично са изпробвали дадения продукт или услуга.

Платформата ви дава възможност и да качвате промоционални предложения и оферти, с които да привличате вниманието на потребителите, още преди да са отворили сайта ви. По този начин бързо ще скъсите дистанцията с бъдещите си клиенти и ще ги привлечете към вашата уеб страница.

Google My Business е създаден така, че директно да постави местоположението на вашия бизнес на Google картата, което го прави още по-лесно откриваем. Можете да добавите и телефонен номер и работно време, за да улесните още повече потребителите, които се интересуват от продукта или услугата, които предлагате и биха искали да се свържат с вас лично или по телефона.

В заключение можем да кажем, че Google My Business е безплатен инструмент, който успешно би подпомогнал развитието на бизнеса ви. Чрез него ще усъвършенстват дигиталното си присъствие и ще привлечете нови клиенти. Нужно е единствено да създадете свой профил, но не по-малко важно е да имате вече изграден и добре развит сайт, в който да посрещнете своите настоящи и потенциални клиенти.